De smartwatch waar Microsoft aan zou werken zou te zien zijn in tv-serie Agents of SHIELD. Het horloge komt overeen met eerdere omschrijvingen.

Het vermeende horloge werd ontdekt door een kijker van de serie. Er is ook een korte video van het horloge beschikbaar.

De serie Agents of SHIELD wordt gesponsord door Microsoft, er worden regelmatig Lumia-telefoons en Surface-tablets door de personages gebruikt.

In een nieuwe aflevering is meermaals een nog onbekende smartwatch of fitnessarmband te zien.

Bekijk het fragment uit Agents of SHIELD:

Smal ontwerp

Het horloge heeft een smal ontwerp en een rechtopstaand scherm waarop de hartslag van de gebruiker wordt getoond. Het uiterlijk komt daarmee overheen met geruchten over het horloge. Daarin wordt gesproken over een apparaat met hartslagmeter en het ontwerp van een fitnessarmband.

De smartwatch zou de nadruk leggen op fitness, maar wel smartwatch-functies hebben. In een fragment uit te tv-serie is te zien hoe het horloge in ieder geval een touchscreen heeft. Een Microsoft-logo ontbreekt.

Het horloge zou volgens eerdere geruchten een batterijduur van zo'n twee dagen moeten krijgen. Ook zou het horloge werken met zowel Windows Phone als Android en iOS. Daarmee onderscheidt het zich van Android Wear-horloges en de Apple Watch, die respectievelijk enkel met Android en iOS werken.

Komende weken

Microsoft zou het horloge in de komende weken willen presenteren, en eerder op de markt willen brengen dan de Apple Watch. Die staat gepland voor een verkoopstart begin 2015.

Amerikaanse tv-series worden regelmatig gesponsord door technologiemerken. In veel series zijn gadgets van onder meer Microsoft, Apple en Samsung te zien. Die bedrijven geven producenten van tv-series dergelijke producten cadeau bij het begin van nieuwe series of seizoenen.