Sony brengt volgend jaar mogelijk maar één vlaggenschip uit in zijn smartphonelijn, naar verwachting de Xperia Z4.

Dat bericht de website AndroidOrigindat eerder al correct de komst en specificaties van de Xperia Z3 Compact-tablet wist te melden.

Volgens de bronnen van de site stapt Sony af van het releaseschema dat het in 2013 en ook dit jaar aanhield, waarbij om het half jaar een nieuwe vlaggenschip verscheen. 

Dit waren achtereenvolgens de Xperia Z, Z1, Z2 en Z3, waarvan de laatste sinds kort in de winkels ligt. 

In 2015 zou Sony zich willen concentreren op één hoofdmodel, de Xperia Z4. Sony's financieel directeur Kenichiro Yoshida gaf begin augustus al aan dat het tempo waarmee het bedrijf nieuwe modellen introduceert omlaag zou gaan. 

Dat deed hij tijdens de bekendmaking van Sony's financiële cijfers tijdens het tweede kwartaal van 2014. De Xperia-tak moest in die drie maanden een verlies noteren. 

Specificaties

De specificaties van Sony's nieuwe vlaggenschip zouden aanzienlijk beter zijn dan die van zijn voorganger. 

De smartphone zou een 5,5 inch display krijgen met een qhd-scherm van 2.560 x 1.440 pixels. Naar verluidt krijgt het nieuwe model een Snapdragon 810 64 bit-processor met acht cores en een kloksnelheid van 2,8 GHz en daarnaast de Adreno 430-gpu. 

Verder huist de telefoon volgens de bronnen 4 gigabyte werkgeheugen en 32 gb interne opslagruimte. Ook zou Sony zijn nieuwe model uit gaan rusten met de door het bedrijf ontwikkelde kromme sensor voor betere kwaliteit foto's.

Sony heeft de Xperia Z4 nog niet officieel aangekondigd, maar doet dit volgens AndroidOrigin in maart van 2015. Als die informatie klopt, dan zal dit naar alle waarschijnlijkheid tijdens het Mobile World Congress gebeuren, waar dit jaar ook de Xperia Z2 werd onthuld. 

Xperia Z3 en Z3 Compact: Groot verliest van klein

Wanneer krijgen Xperia Z-apparaten Android Lollipop?