Apple heeft alle producten van Bose uit zijn winkels gehaald. Bose had eerder onenigheid met Beats Audio over het gebruik van ruisonderdrukkende technologie.

De Bose-producten zijn verwijderd uit de onlinewinkel van Apple, meldt 9to5Mac. Beats werd eerder dit jaar door Apple overgenomen.

Verwacht wordt dat de producten ook snel uit fysieke Apple Stores zullen verdwijnen. Apple bevestigt dat de producten niet langer verkrijgbaar zijn, maar geeft geen toelichting.

Patenten

Apple en Bose kregen in juli van dit jaar onenigheid over het gebruik van ruisonderdrukkende technologie in koptelefoons. Die technologie is door Bose uitgevonden, volgens het bedrijf worden zijn patenten door Beats-producten geschonden.

Bose spande een rechtszaak aan tegen Beats. Die zaak werd begin oktober buiten de rechtbank geschikt. Beats en Bose kregen daarnaast onenigheid over het gebruik van koptelefoons in de NLF-American Football-competitie.

Bose sponsort die competitie, maar verschillende spelers droegen koptelefoons van Beats. Dat kwam één speler al op een geldboete te staan. Apple verkoopt nog wel koptelefoons van concurrerende merken, naast zijn eigen Beats-koptelefoons.

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd