Motorola heeft al een aantal jaar geen tablet meer uitgebracht. Nu het bedrijf is overgenomen door Lenovo is er weer een nieuw tablet gepland.

Dat zegt Lenovo-ceo Yang Yuanqing, meldt Gforgames op basis van een interview dat in de Chinese media is gepubliceerd.

Volgens Yuangqing komen er weer tablets uit onder het Motorola-merk op de markt als de overname van Motorola helemaal is afgerond. In juli zei Lenovo nog te verwachtten de overname binnen 2014 af te ronden.

Lenovo is volgens Yuangqing van plan om beide merken te gebruiken. Het bedrijf zal per regio bepalen of producten ofwel het merk Lenovo, Motorola of beiden zullen dragen. Daarbij wordt uitgegaan van de populariteit van beide merken in verschillende markten.

Nieuw of bestaand

Dieper gaat de Lenovo-ceo niet op de plannen in. Het is niet bekend of het nieuwe Motorola-tablet een bestaand Lenovo-tablet wordt, of heel nieuw apparaat.

Lenovo heeft tablets met zowel Windows, Android als beide systemen beschikbaar. Motorola bracht in 2011 zijn laatste Android-tablet uit, de Xoom 2.

Onlangs verschenen er wel foto’s online van een nog niet uitgebracht Motorola-tablet. Die heeft een kevlar-achterkant, vergelijkbaar met die van recente Motorola Moto X-smartphones. Het is niet bekend of die tablet is ontwikkeld in samenwerking met Lenovo, of met vorige Motorola-eigenaar Google.

Foto’s onuitgebrachte Android-tablet Motorola opgedoken

Nieuwe Yoga-tablet Lenovo bevat ingebouwde beamer