Google zal een flinke investering doen in Magic Leap, een concurrent van onder meer Oculus Rift dat onlangs voor 2 miljard dollar werd overgenomen door Facebook.

Dat meldt althans Recode op basis van anonieme bronnen.

Google zal volgens de bronnen een investeringsronde van 500 miljoen dollar in Magic Leap leiden. Zowel de zoekgigant als Magic Leap wilde niet reageren op de geruchten.

Het bedrijf Magic Leap heeft ruim honderd werknemers, bestaat sinds 2011 en werkt aan een realistischere 3d-ervaring in een virtuele omgeving.

De Oculus Rift-bril presenteert een virtuele omgeving voor de ogen van de gebruiker die het gevoel heeft daar echt aanwezig te zijn. Magic Leap vertelde in eerdere gesprekken verder dan dat te willen gaan en de virtuele en echte wereld te combineren.

Het tonen van beelden zoals een poppetje in de echte omgeving, kan al langer met bijvoorbeeld smartphones, Magic Leap belooft het in 3d, met een hogere resolutie, betere kwaliteit beelden en betere precisie te doen. De technologie zou verwerkt kunnen worden in een bril om natuurlijk aan te voelen.

'Cinematic reality'

Ceo Rony Abovitz omschreef de technologie eerder als "de meest natuurlijke en gebruiksvriendelijke draagbare interface ter wereld." Het bedrijf zegt niet te werken aan virtual reality of augmented reality, maar aan "cinematic reality."

Verder is weinig over het bedrijf en vooral de producten of technologieën waar het aan werkt onbekend. Eerder dit jaar rondde het een investeringsronde van 50 miljoen dollar af.

Ook bedrijven als Nvidia en de universiteit MIT werken aan technologieën om virtuele objecten in de echte wereld weer te geven.