Philips gaat met universitair ziekenhuis Radboud umc samenwerken aan de ontwikkeling van technologie die de gezondheidszorg kan verbeteren. 

Dat meldde de specialist in medische elektronica dinsdag op een conferentie in San Francisco.

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Philips en het universitair medisch centrum is het prototype van een systeem dat ondersteuning biedt aan patiënten met chronische obstructieve longziekten (COPD).

Dat systeem meet via een 'slimme pleister' gegevens van een patiënt die thuis verblijft. Die data worden vervolgens via het cloudplatform van Philips beschikbaar gesteld aan de betrokken zorgverleners en de patiënt.

Eerste

Het Radboud is de eerste Europese partner voor het softwareplatform dat Philips eind juni samen met het Amerikaanse bedrijf Salesforce op de markt bracht. Dat cloudplatform, HealthSuite, moet medisch personeel in staat stellen om met internetapplicaties informatie over patiënten en diagnoses uit te wisselen.

Via mobiele, digitale en cloudtechnologieën verwacht Philips dat de behandelresultaten, zorgcoördinatie en zelfredzaamheid van patiënten gedurende hun hele zorgtraject kunnen worden verbeterd.