Samsung heeft een nieuwe wifi-technologie ontwikkeld die vijf keer sneller zou moeten zijn dan de huidige versie.

Dat meldt Samsung zondag.

De nieuwe wifi-technologie van Samsung opereert via de 60 GHz-frequentie. Dat zorgt voor een doorvoersnelheid tot 575 MB per seconde, vijf keer sneller dan de 108 MB per seconde die met huidige wifi-standaarden maximaal mogelijk is.

De 60 GHz-techniek die Samsung gebruikt is ontwikkeld om storing tussen verschillende wifi-kanalen te elimineren. Huidige 2,4 GHZ en 5 GHz wifi-netwerken verliezen snelheid wanneer veel apparaten op hetzelfde netwerk, of binnen hetzelfde frequentiekanaal zitten.

Antenne

De 60 GHz-techniek van Samsung zou van dergelijke verstoringen geen last hebben, en zo de kloof tussen theoretische snelheden en de praktijk dichten. Het op de markt brengen van de techniek was volgens Samsung tot nu toe lastig omdat het signaal snel verzwakte.

Dat is opgelost door een krachtigere antenne te ontwikkelen. Samsung verwacht de eerste apparaten die met het snellere 60 GHz wifi kunnen omgaan in 2015 uit te brengen. De techniek is volgens Samsung geschikt voor telecommunicatie, media, maar ook medische toepassingen. Om van de nieuwe techniek te profiteren zijn zowel een nieuwe wifi-router als geschikt apparaat nodig.

Recordsnelheid breedbandinternet over koperkabels behaald

Nederland heeft niet meer snelste internet van Europa