Foto's van vermeende iPad Air 2-onderdelen wijzen erop dat de tablet een snellere versie van de iPhone 6-chip krijgt, en een vingerafdrukscanner.

De gelekte foto's van het Taiwanese Apple Club tonen de vermeende chips van de aanstaande iPad Air 2.

Te zien is een A8X-chip, vermoedelijk een snellere versie van de Apple A8-chip die in de iPhone 6 zit. De meest recente iPads gebruiken de Apple A7, dezelfde chip als in de iPhone 5S. Apple zette eerder een X achter zijn versnelde A6-chip, toen voor de iPad 4.

Het werkgeheugen van de iPad Air 2 bedraagt volgens Apple Club 2 gb. iPhones en iPads hebben tot nu toe niet meer dan 1 gb ram-geheugen gehad.

Touch ID

Naast de chip is ook de Touch ID-vingerafdrukscanner te zien. Tot nu toe zijn alleen iPhones met die scanner uitgerust, maar er waren al langer geruchten dat de technologie ook naar de iPad zou komen.

Die vingerafdrukscanner kan worden gebruikt om de tablet en beveiligde apps te ontgrendelen, en op termijn om online betalingen via creditcard snel af te ronden.

Ook wordt het afdekglas van de iPad Air 2 getoond. Dat is gelamineerd met het touchscreen, wat moet zorgen voor helderder beeld en vollere kleuren. Apple heeft de pers uitgenodigd voor een evenement op 16 oktober, de nieuwe iPads worden dan waarschijnlijk onthuld.

Overzicht: geruchten over de nieuwe iPads