De Yoga Tablet 2 Pro van Lenovo heeft een ingebouwde projector en kan opgehangen worden om er een beamer van te maken.

Lenovo onthulde de speciale, grotere variant in de Yoga Tablet 2-lijn donderdagavond.

Net zoals eerdere Yoga-tablets heeft de Tablet 2 Pro verschillende standen dankzij een soort ronde balk die uitgeklapt kan worden.

Het 13,3 inch-model heeft echter nog een extra stand waarbij de tablet opgehangen kan worden.

Met de ingebouwde projector kan op een lege muur vervolgens een beeldscherm van maximaal 50 inch geprojecteerd worden. Lenovo belooft in dat geval dat de accu zo'n drie uur meegaat. 

Subwoofer

De Tablet 2 Pro is verder uitgerust met twee luidsprekers en een subwoofer. Het beeldscherm heeft een resolutie van 2.560 x 1440 pixels. De batterijduur van de grootste uitvoering wordt geschat op zo'n vijftien uur bij normaal gebruik.

Overige specificaties zijn op gewicht en formaat identiek aan de kleinere Yoga Tablet 2-modellen die eerder deze week al uitlekten.

Die 10 inch en 8 inch modellen zijn zowel met Android als Windows 8.1 als besturingssysteem beschikbaar. De Pro-variant van 13,3 inch draait standaard Android.

Prijs en releasedatum

Dit model heeft een instapprijs van 499 euro en is vanaf eind oktober te bestellen via de site van Lenovo.

De 8 inch Android-variant is direct beschikbaar en kost 229 euro, het 10 inch model 299 euro. De Windows-variant daarvan is honderd euro duurder en is vanaf eind oktober te koop. 

In november verschijnt ook de Windows 8.1-uitvoering van het 8 inch model voor 249 euro.

Bekijk de nieuwste notebook van Lenovo, de Yoga Pro 3