HTC introduceert volgende week mogelijk een variant van de One M8 met een camera van 13 megapixels.

Het toestel krijgt volgens uitgelekt promotiemateriaal hetzelfde uiterlijk als de One M8.

Dat toestel heeft echter een 4 megapixel-camera, die volgens het materiaal van het Chinese Weibo-account Evleaks wordt vervangen door een beter exemplaar van 13 megapixels.

Eerder gingen geruchten dat de Eye een 'selfietelefoon' zou worden, dus mogelijk zal ook de camera aan de voorkant van het toestel beter zijn. Dat blijkt echter niet uit de promotieposter.

HTC houdt op 8 oktober in New York een evenement waar ook de aankondiging van de Gopro-concurrent RECamera wordt verwacht. Dat periscoopvormige cameraatje wordt waterdicht.

One M8 Max

Onlangs bracht de Chinese site Mydrivers.com nog een gerucht naar buiten over een HTC One M8 Max. Dat zou de opvolger worden van de HTC One Max, die een scherm van 5,9 inch had.

Het nieuwe toestel zou een quad hd-scherm van 2560 bij 1440 pixels krijgen, net als de Galaxy Note 4. Het scherm zou 5,5 inch groot worden en de chip zou een nieuwe Snapdragon 805 zijn. De accu zou een capaciteit van 3.000 mAh hebben en er is volgens de site 3 GB werkgeheugen.

Het is onduidelijk of de aankondiging van de One Max ook op stapel staat voor het evenement op 8 oktober. Volgens Mydrivers verschijnt het toestel wel nog dit jaar.