Samsung heeft gereageerd op klachten over de behuizing Galaxy Note 4. De spleet tussen scherm en behuizing is volgens Samsung een noodzakelijke functie.

De Galaxy Note 4 is alleen nog in Zuid-Korea verkrijgbaar. Gebruikers klagen daar over een spleet tussen de behuizing en het scherm waar "een visitekaartje tussen past". Bewust, reageert Samsung tegenover Trusted Reviews.

"Het probleem heeft geen invloed op de werking of kwaliteit van de Galaxy Note 4", aldus een woordvoerder van Samsung. "We verzekeren onze klanten dat de Galaxy Note 4 aan alle strenge fabricage- en kwaliteitseisen voldoet."

Handleiding

Koreaanse consumenten klagen in sommige gevallen over een spleet boven het scherm, terwijl anderen een spleet aan de zijkant vinden. Samsung blijkt in de handleiding van de Galaxy Note 4 ook al melding te maken van de spleet.

"Deze spleet is een noodzakelijke fabricage-functie en het wiebelen of trillen van onderdelen kan voorkomen. Na verloop van tijd zou frictie ervoor kunnen zorgen dat de spleet wat groter wordt", schrijft Samsung in de handleiding.

De Galaxy Note 4 is de tweede Samsung-smartphone met metalen rand die dit jaar op de markt komt. In Nederland is de Note 4 vanaf 17 oktober verkrijgbaar.

Hands-on: Galaxy Note 4