De nieuwe iPad Air 2 lijkt inderdaad zoals eerder gesuggereerd een vingerafdrukscanner te krijgen.

Dat schrijft 9to5mac op basis van tweets van een ontwikkelaar die in de code van de testversie iOS 8.1 een verwijzing naar Touch ID vond.

Apple kwam voor het eerst met de vingerafdrukscanner Touch ID in de iPhone 5S en vervolgens ook in de iPhone 6 en 6 Plus. Geen enkele iPad beschikt momenteel over Touch ID.

In iOS 8.1 bèta, de testversie die maandag werd uitgegeven aan ontwikkelaars, is een verwijzing te vinden naar betaaldienst Apple Pay. Dat zou niet betekenen dat de nieuwe iPad net als de iPhone 6 nfc krijgt waarmee in winkels betalingen kunnen worden gedaan door de iPhone langs een betaalterminal te halen.

Volgens ontwikkelaar Hamza Sood gaat het om het uitvoeren van betalingen in de App Store met een vingerafdruk. In de code ontdekte Sood: "Pay with iPad using Touch ID."

Er gaan al langer geruchten dat de iPad Air 2 een vingerafdrukscanner zou krijgen. Of dat ook geldt voor de verwachte nieuwe iPad Mini is niet bekend. De nieuwe tablets van Apple worden naar verwachting in oktober gepresenteerd.

Bekijk gelekte beelden en details van drie nieuwe iPads