Een bug in iOS 8 zou bestanden van Apple-opslagdienst iCloud Drive verwijderen. De bug zou zich beperken tot iWork-bestanden.

Dat meldt Macrumors na klachten van gebruikers en eigen onderzoek.

De bug zit in de optie “reset alle instellingen”. Met die optie worden alle instellingen terug gezet naar de fabrieksinstellingen, en wordt geen data of media verwijderd.

Toch zouden bestanden van iWork-apps Pages, Numbers en Keynote van iCloud Drive worden verwijderd, wanneer gebruikers de reset-optie toepassen. Omdat de opslagdienst online wordt gesynchroniseerd, verdwijnen de bestanden ook van andere apparaten met iOS 8.

iOS 8

Bestanden van andere apps lijken geen last van de bug te hebben. Gebruikers met een Mac-computer zien hun bestanden waarschijnlijk niet verdwijnen. iCloud Drive is op de Mac pas beschikbaar wanneer OS X Yosemite beschikbaar komt, later dit jaar.

De lancering van iOS 8 gaat voor Apple gepaard met tegenslag. Daags na het uitbrengen van iOS 8 kwam iOS 8.0.1 uit. Die update werd snel teruggetrokken toen bleek dat die onder meer bellen onmogelijk maakte.

iCloud Drive werd ook met iOS 8 geïntroduceerd en is een meer uitgebreide versie van iCloud, met een mappenstructuur waar gebruikers zelf bij kunnen. Voorheen waren de mappen van iCloud grotendeels verborgen.

Wat is er nieuw in iOS 8?

Dit zijn de beste iOS 8-apps