In Zuid-Korea hebben enkele Galaxy Note 4-eigenaars melding gemaakt van een opmerkelijke spleet tussen de behuizing en het scherm van Samsungs nieuwe phablet.

Dat bericht het Koreaanse IT Today

Het zou gaan om een spleet ter dikte van een visitekaartje. Die ruimte tussen het scherm en de behuizing bevindt zich niet bij ieder geval op dezelfde plek.

Op afbeeldingen is te zien hoe bij het ene exemplaar een spleet zit aan de rechterkant van de telefoon, terwijl het probleem zich bij het andere exemplaar juist aan de bovenkant voordoet, tussen de behuizing en het frontje.   

Wereldwijde release

Samsung zou al op de hoogte zijn van het euvel. Het is niet bekend op welke schaal het probleem zich voordoet en of het ook bij nieuwe leveringen voorkomt.

De Galaxy Note 4 is momenteel enkel in Zuid-Korea uit en wist daar de eerste levering van 30.000 exemplaren uit te verkopen. 

Volgende maand wordt de telefoon wereldwijd uitgebracht. In Nederland is de telefoon vanaf 17 oktober te koop. 

Verbogen iPhones

Onlangs kwam ook de halverwege september gelanceerde iPhone 6 Plus in het nieuws vanwege een technisch mankement. De behuizing van het grotere model zou erg makkelijk te verbuigen zijn.

Volgens Apple zijn de gevallen waarin dat gebeurt echter zeer zeldzaam. Het bedrijf zou minder dan tien officiële klachten hebben ontvangen.

Hands-on: Galaxy Note 4 en gebogen Note Edge