Apple zou van plan zijn om het komende jaar drie aanzienlijke updates plannen voor iOS 8, in plaats van één grote in het voorjaar zoals bij iOS 7.

Dit meldt 9to5mac, dat vermeldingen van de updates zag in gebruikersdata. Deze data zou afkomstig zijn van een grote iOS-ontwikkelaar en van de statistieken van 9tot5mac zelf. 

Hierin waren de iOS-versies 8.1, 8.2 en 8.3 te zien. Vermeldingen van die laatste twee versies zouden pas sinds halverwege september verschijnen, de periode waarin Apple iOS 8 officieel uitbracht.

Details over de afzonderlijke versies heeft 9tot5mac niet, maar het bestaan ervan zou een wijzinging in Apples routine betekenen.

Doorgaans lanceert het bedrijf in september een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem uit en brengt het in het voorjaar daarvoor een grote update uit. Die zou nu opgesplitst worden in drie updates. 

Apple voert sowieso periodiek kleine aanpassingen door, zoals onlangs met iOS 8.0.1. Die update zorgde echter voor problemen met de vingerafdruksscanner en het mobiel bereik van iPhones. De update werd daarom herroepen, waarna 8.0.2 werd uitgerold om de door 8.0.1 veroorzaakte euvels te verhelpen. 

Wat is er nieuw in iOS 8?