De Nexus X, de aankomende smartphone van Google en Motorola, is op een foto te zien.

De foto is gepubliceerd door een gebruiker van het technologieforum XDA. Op de foto is de grote Nexus X, die volgens de geruchten ook de naam Nexus 6 kan krijgen, naast de LG G3 te zien.

De Nexus-smartphone heeft het design van de nieuwe Moto X, de smartphone die Motorola recentelijk aankondigde. Onder andere de inkeping bij het Motorola-logo, de cameralens met ronde flitser en de ijzeren rand zijn kenmerkend voor het design van de Moto X.

Het valt op dat de Nexus X beduidend groter is dan de LG G3. Laatstgenoemde heeft een 5,5 inch-scherm, waarbij de verwachting is dat de Nexus X een groot 5,9 inch-scherm krijgt. Dat is groter dan de iPhone 6 Plus (5,5 inch) en Galaxy Note 4 (5,7 inch).

Ook gaan er geruchten dat de Nexus X in twee versies wordt uitgebracht: een grote versie met een 5,9 inch-scherm en een kleiner model met een 5,2 inch-scherm.

Specificaties

De Nexus X krijgt naar verluidt een qhd-scherm (2560 bij 1440 pixels), Snapdragon 805-chip, 3 GB aan werkgeheugen en een 12 megapixel-camera. Ook zou Google samen met HTC werken aan een Nexus 9-tablet. Beide apparaten zouden op 15 of 16 oktober worden gepresenteerd

Het is aannemelijk dat Google de nieuwe Android-versie, genaamd Android L, samen met de Nexus-apparaten gaat lanceren. De internetgigant toonde Android L al in juni, maar de software is nog niet officieel uitgebracht.

Lees onze preview over Android L met screenshots en gifjes