Silent Circle heeft een vergoedingenprogramma in het leven geroepen om hackers van de extra beveiligde Blackphone te belonen voor het melden van lekken en fouten.

Dat laat het bedrijf achter de Blackphone woensdag weten.

Onderzoekers, hackers en andere personen die een lek in de Blackphone of applicaties voor veilig bellen of sms'en, krijgen minimaal 128 dollar (100 euro) aan vergoeding. Er is geen maximum. Het bedrag wordt afgestemd of de ernst van het lek.

"We zijn heel duidelijk geweest dat we gegevens van onze klanten niet opslaan en daarom zijn we een belangrijk doelwit geworden. Onze klantenlijst is namelijk waardevol", aldus Silent Circle dat indirect verwijst naar bijvoorbeeld opsporingsdiensten.

"Om het opsporen en dichten van beveiligingslekken uit te breiden, hebben we besloten dat dit het juiste moment is om ons beloningsprogramma in het leven te roepen en mensen die hun tijd willen besteden aan het verzekeren van onze veilige software te belonen."

Personen die een lek melden, mogen het niet eerst openbaar hebben gemaakt en niet werkzaam zijn voor Silent Circle, zo blijkt uit de voorwaarden. Afhankelijk van de ernst van het lek worden beloningen of cadeaus gegeven. 

Bekijk onze review van beveiligde apps Silent Text en Silent Phone

Eerste indruk: Eenvoudig goede beveiliging met Blackphone