De aluminium behuizing van de grote iPhone 6 Plus lijkt vrij gemakkelijk buigbaar. Op verschillende sites stellen gebruikers dat de telefoon in hun broekzak is omgebogen.

Zulke berichten verschenen onder meer op het forum van Macrumors en op de Franse site Macbidouille.

Apple heeft nog niet op de meldingen gereageerd. Volgens de Franse site zouden de reparatiekosten van de telefoon op 297 euro neerkomen. De iPhones zouden ondanks de buigingen wel blijven werken.

Dinsdagnacht publiceerde Youtube-gebruiker Unbox Therapy een video waarin de iPhone 6 Plus handmatig wordt gebogen. Hiervoor gebruikt de presentator van het filmpje alleen zijn handen, zonder extra gereedschap. Het zwakke punt van de telefoon lijkt bij de volumeknoppen te zitten.

Groter

De iPhone 6 Plus heeft een scherm van 5,5 inch, een stuk groter dan de eerdere iPhones van maximaal 4 inch. Mogelijk is het dunne aluminium dat Apple gebruikt op het grotere formaat zwakker.

De buigingen zijn niet de enige klachten die gebruikers hebben over de nieuwe iPhones. Eerder meldde PC Mag al dat iOS 8-gebruikers problemen met wifi-verbindingen meldden. 

Het bedrijf Crittercism, dat de activiteit van gebruikers in iOS-apps meet, stelde dat apps in de nieuwe versie van het besturingssysteem in 3,3 procent van de gevallen crashen. Dat is 67 procent vaker dan onder iOS 7, de versie die vorig jaar verscheen.

Eerste indruk: de grotere iPhone 6 en 6 Plus

Wat is er allemaal nieuw in iOS 8?