Apple komt medio 2015 met een nieuwe 12 inch Macbook Air met een heel nieuw ontwerp en nog dunnere behuizing.

Dat stelt althans Jack March, een relatief nieuwe Apple-blogger, op basis van anonieme bronnen.

March beschikt over diverse details die overeenkomen met eerdere geruchten en voegt er een aantal onbekende details aan toe die wel in de lijn der verwachting liggen.

Volgens de anonieme bronnen komt de 12 inch Macbook Air medio 2015 uit. Momenteel heeft Apple alleen een 11 en 13 inch Macbook Air in het assortiment. Het 12 inch-model zou een retina-scherm krijgen met een resolutie van 2560 x 1600 pixels in plaats van 1400 x 900 pixels zoals nu het geval is.

Nieuw ontwerp

Zoals de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder al voorspelde, krijgt de nieuwe Air volgens de anonieme bronnen een ander ontwerp. De laptop zou ten eerste nog dunner worden dan nu het geval is.

Daarvoor verdwijnt de normale usb-poort wel en wordt vervangen door de nieuwe usb-standaard type C. De meeste fabrikanten zijn nu met die standaard, die meer lijkt op een micro usb-aansluiting, aan de slag gegaan en Apple zou de Air volgend jaar dus met de nieuwe poort willen uitrusten.

Ook de poort voor de oplader zou worden veranderd om de dunnere behuizing mogelijk te maken, hoewel dat nog niet definitief is.

Ventilator en speakers

Verder is de rand rond het scherm een stuk dunner en wordt de ventilator weggelaten. Dat zou mogelijk worden door het gebruik van de nieuwe Intel Broadwell-processoren. Tot slot zou de speaker zichtbaar worden gemaakt in het nieuwe ontwerp, waar die nu nog onder de toetsen verstopt zit en zou het toetsenbord bijna de gehele breedte van de laptop innemen.

Eerder meldde March al dat de nieuwe Macbook Air in nieuwe kleuren uitkomt. Momenteel is de Air alleen te verkrijgen in het grijs, maar volgens de bronnen van March krijgt de laptop dezelfde kleuren als de iPhone: donkergrijs, zilver en goud.

Dit is de nieuwe usb-standaard