De Reisplanner Xtra-app van de NS heeft een update gekregen en toont voortaan ook het laatst bekende saldo op de ov-chipkaart.

De update is maandagochtend zowel voor Android als iOS uitgebracht. Voor Windows Phone is geen officiële NS-app.

De toegevoegde saldocheck baseert zich wel enkel de transacties via de NS, informatie van andere vervoerders is niet beschikbaar en kan daarom ook niet worden meegenomen.

Wie ook regelmatig met de bus, tram of metro reist, zal daarom enkel een actueel saldo zien als zijn of haar laatste reis met de trein is geweest. 

Laatste treinreizen

Het laatst bekende saldo is altijd zichtbaar in de menubalk van de NS-app. Door hier op te tikken, verschijnt een uitgebreid scherm daarin ook de meest recente treinritten. Om het saldo en deze reizen te tonen, vereist de app wel dat gebruikers inloggen via hun Mijn NS-account. 

Reisplanner Xtra biedt na de update ook de mogelijkheid om direct melding te maken van drukke treinen, bovenop de functie om een indicatie te krijgen van hoe druk het is in bepaalde treinen.

Ook kunnen iOS-gebruikers sinds de meest recente update reisadvies afdrukken via AirPrint. 

Ov-chipkaart-app

NS werkt ondertussen ook aan een aparte app voor de ov-chipkaart om producten op de kaart te zetten. Deze app maakt gebruik van de nfc-technologie die in de meeste recente smartphones zit. 

Verder zei topman Timo Huges onlangs nog dat hij wil dat reizigers over niet al te lange tijd een treinrit met hun telefoon kunnen betalen.