De virtual reality-bril Oculus Rift zou in de zomer van 2015 beperkt uitgerold worden, vergelijkbaar met hoe dit bij Google Glass gebeurde.

Dat meldt website Techradar op basis van meerdere bronnen die op de hoogte zouden zijn van de plannen. De 'publieke bèta', zoals Techradar de beperkte uitrol noemt, zou al vanaf april van volgend jaar kunnen beginnen en doorlopen tot in de zomer. 

Het zou gaan om een beperkte lancering waarbij Oculus de distributie zelf regelt zoals het momenteel ook doet voor de tweede ontwikkelaarsversie van de vr-bril. Het bedrijf, dat sinds maart van dit jaar eigendom is van Facebook, zou eerst willen peilen of er genoeg interesse is en pas daarna overgaan tot massaproductie. 

Oculus wilde geen commentaar geven en heeft vooralsnog geen concrete releaseperiode bekendgemaakt. Het bedrijf zegt dat er nog veel verbeteringen worden doorgevoerd bij het huidige prototype voordat de definitieve specificaties van de consumentenversie worden vastgesteld. 

Het is nog niet bekend voor hoeveel de Oculus Rift in de winkels komt te liggen, maar zowel Oculus als Facebook willen de prijs zo laag mogelijk houden. Oculus werkt ondertussen ook nauw samen met Samsung aan de vr-bril van de Zuid-Koreaanse fabrikant, de Gear VR.

De virtual reality-brillen van de toekomst

Hands-on: Uitstapje uit de realiteit met Note 4 en Gear VR