De Chinese afdeling van Microsoft heeft per ongeluk bevestigd dat Windows 9 er aan zit te komen.

Er gingen al geruchten dat Windows 9 op 30 september gepresenteerd zal worden en dat rond die tijd ook de eerste testversie zal worden gedeeld.

Dinsdag plaatste Microsoft op het Chinese Weibo een bericht met een verwijzing naar het nieuwe besturingssysteem. De post werd snel verwijderd, maar was al door Chinese media gekopieerd.

"Het nieuwe besturingssysteem Windows 9 van Microsoft komt er zeer binnenkort aan, denk je dat het start menu in de linkerhoek onderaan zal terugkomen?" 

Bij de tekst werd ook een afbeelding van een Windows 9-logo geplaatst. Of dit ook echt het daadwerkelijke logo zal zijn is niet bekend. Het is een grote verandering in vergelijking met het logo van het huidige Windows 8. In het nieuwe logo komen onder meer de tegels bekend uit Windows 8 terug. 

Het is bovendien de eerste keer dat Microsoft de naam Windows 9 bevestigt. Het besturingssysteem ging ook schuil onder de codenaam Threshold. Het nieuwe besturingssysteem zal naar verwachting in de lente van 2015 beschikbaar komen.

Het nieuwe besturingssysteem is een flinke verandering in vergelijking met Windows 8. De software krijgt een uiterlijke update, maar zal qua functionaliteit meer gericht zijn op desktop- en laptopgebruikers in plaats van alleen touchscreens.

Windows 9: Zo gaat de opvolger van Windows 8 eruit zien

Bekijk alle gelekte details rond Windows 9