Cyanogenmod-maker Cyanogen zou de interesse gewekt hebben van meerder grote techbedrijven, waaronder Microsoft en Samsung.

Het bedrijf zou onder meer recentelijk met Microsoft-ceo Satya Nadella hebben gesproken, zo meldt The Information op basis van een ingewijde.

Ook Amazon, Samsung en Yahoo volgen Cyanogen naar verluidt om te bepalen of het team een mogelijke samenwerkingspartner vormt of geheel ingelijfd kan worden. 

Cyanogen staat vooral bekend om zijn gratis, aangepaste versie van Android, Cyanogenmod. Dit betreft open source-software gebaseerd op de verschillende iteraties van Google's mobiele besturingssysteem.

Cyanogenmod biedt meer aanpassingsopties dan de kale versie van Android en kan in plaats daarvan geïnstalleerd worden op een groot aantal smartphones en tablets. Cyanogen houdt hiervoor een lijst bij van geschikte apparaten. Ook staat Cyanogenmod in bepaalde gevallen al standaard geïnstalleerd, zoals op de OnePlus One.

Het is niet bekend hoe concreet de interesse is van de eerdergenoemde bedrijven in Cyanogen. Het bedrijf haalde eind 2013 nog 23 miljoen dollar aan investeringen op.