Berichten-app Snapchat breidt het Our Story-onderdeel uit waarin foto's en video's tijdens grote evenementen verzameld worden.

Dat meldt het gelijknamige bedrijf achter de app via zijn blog. Our Story is een manier voor gebruikers om eigen foto's en video's toe te voegen aan een openbare collectie die vervolgens voor iedereen zichtbaar is. Snapchat deed dit eerder al voor speciale gelegenheden, zoals het WK voetbal in Brazilië en Lollapalooza. 

Het bedrijf wil dit vaker doen en toont daarom vanaf heden in de Snapchat-app een Live-sectie met daaronder de verschillende evenementen die gaande zijn waarvoor een Our Story is opgezet. Daaraan kan iedereen bijdragen die het delen van locatiegegevens aan heeft staan en zich op dat moment op de plek van het evenement bevindt. 

Snapchat begon als foto-app waarbij gebruikers steeds meer voor een hele korte periode foto's van elkaar te zien kregen, inclusief bijschrijft. Inmiddels zijn er meer functionaliteiten toegevoegd, zoals chatten en videobellen. 

Volgens ingewijden zou Snapchat inmiddels ruim honderd miljoen maandelijks actieve gebruikers hebben. Het bedrijf achter de app heeft naar verluidt al twintig miljoen dollar opgehaald in een momenteel lopende investeringsronde. 

Nederlanders omarmen Snapchat, Pinterest en Instagram