HTC zou zijn vermeende smartwatch in september lanceren.

Dit meldt het Twitter-account Upleaks, dat al meerdere malen juiste informatie wist te lekken. HTC's smartwatch zou de HTC CWZ gaan heten en in september van dit jaar in verschillende regio's uitgebracht worden, waaronder Europa en de Verenigde Staten. 

Hoewel HTC zelf de introductie van een eigen slim horloge nog niet heeft bevestigd, dook het draagbare accessoire al meerdere malen in geruchten op.

Naar verluidt heeft de smartwatch van de Taiwanese fabrikant een vierkant ontwerp en draait het apparaat op Android Wear, Google's besturingssysteem dat speciaal voor slimme horlogen is ontworpen.

De vermeende HTC CWZ zou verder een metalen polsbandje hebben. HTC heeft nog niet gereageerd op de geruchten. Als deze blijken te kloppen, dan lijkt het waarschijnlijk dat het bedrijf zijn horloge tijdens IFA onthult.

De techbeurs vindt van 5 tot en met 10 september plaats in Berlijn en vormt het moment waarop veel elektronicafabrikanten hun nieuwste producten onthullen, waaronder enkele smartwatches. Zowel Motorola, Sony, Asus, LG als Samsung tonen een eigen variant hiervan tijdens IFA.

Techbeurs IFA: Galaxy Note 4, Xperia Z3 en smartwatches verwacht