Nokia's navigatie-app Here is vanaf oktober ook beschikbaar voor Tizen- en Galaxy-apparaten.

Samsung licenseert de software van Here, het gelijknamige bedrijf achter de navigatie-app dat onder Nokia valt.

Als onderdeel van deze deal wordt de Here-app voor alle apparaten uitgebracht die draaien op Samsungs besturingssysteem Tizen of binnen de Galaxy-productlijn vallen. Galaxy-gebruikers moeten de app wel zelf downloaden, op de Gear S-smartwatch staat deze al standaard geïnstalleerd.  

Offline te gebruiken

De Here-app voor Tizen en Galaxy-apparaten is zowel online als offline beschikbaar. Gebruikers kunnen dus bepaalde kaarten downloaden en zijn daarna voor navigatie niet aangewezen op een continue internetverbinding.

Ook ondersteunt de app synchronisatie tussen smartphone/tablet en smartwatch. Het is dus mogelijk om via de smartphone-app een route te plannen en deze vervolgens via bluetooth door te sturen naar je smartwatch.

De Here-app is momenteel al gratis beschikbaar voor Windows 8.1-apparaten. Er is ook een webversie die voor iedereen toegankelijk is. De software biedt kaarten voor iets minder dan tweehonderd landen en routebeschrijving voor ongeveer de helft daarvan, waaronder Nederland. 

Verschijningsdatum

De Here-app voor Galaxy- en Tizen apparaten wordt samen met de Gear S gelanceerd in oktober. Een precieze datum ontbreekt nog.

Het is ook niet bekend of Samsung met het licenseren van Here volledig afstapt van Google Maps, de concurrerende navigatie-app van Google. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant probeert met Tizen al zijn afhankelijkheid van Google's besturingssysteem Android te verkleinen.

Een woordvoerder van Here liet aan Techcrunch al wel weten dat de app op een later tijdstip ook naar andere apparaten komt, waarmee waarschijnlijk Android in het algemeen bedoeld wordt. 

Zo ziet de Galaxy Gear S eruit

Galaxy S: In vijf toestellen naar de top