De overname van WebOS door LG dreigt uit te draaien op een mislukking. Er zijn flinke ruzies tussen de twee bedrijven en een derde van het WebOS-personeel zou al zijn opgestapt.

Dat schrijft althans Gigaom.com op basis van anonieme bronnen en gesprekken met voormalige en huidige werknemers.

WebOS werd vorig jaar overgenomen door LG nadat het bedrijf al van Palm naar HP was gegaan. LG bouwde het systeem van tablets en smartphones om tot software voor tv's.

De introductie in januari kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. LG wilde het nu vrij simpele besturingssysteem voor smart tv's aanpassen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wilde naast de horizontale balk met iconen nog een verticale balk en veel meer opties en mogelijkheden toevoegen.

Frustrerend

Uiteindelijk besloot LG toch het originele WebOS te introduceren omdat de extra functies die LG wilde technisch niet haalbaar waren. Medewerkers omschrijven de gang van zaken als frustrerend en zeggen dat ze geluk hebben gehad dat de implementatie van de LG-versie te ingewikkeld was.

LG zou bovendien nooit programmeurs hebben aangenomen om het WebOS-team in San Francisco te versterken. In plaats daarvan moesten ze samenwerken met programmeurs in Korea die soms ongevraagd functies ontwikkelden.

Dat zou het gevolg zijn van beleid bij LG waarbij managers bonussen krijgen als ze een functie in het eindproduct krijgen. Het team werd daarom overspoelt met nutteloze extra diensten.

Volgens Gigaom.com is de vraag of LG de overname nog succesvol kan maken met de spanningen en het vertrek van een groot deel van het team. 

Bekijk onze hands-on met een WebOS-tv van LG