Leap Motion, de maker van een apparaat dat hand- en vingerbewegingen kan herkennen, gaat zich meer richten op integratie met virtual reality-brillen.

Door de Leap Motion Controller op een virtual reality-headset als de Oculus Rift te monteren, zou een gamer eigen handbewegingen kunnen gebruiken om de virtuele realiteit te beïnvloeden.

Voor ontwikkelaars die werken aan virtual reality-games komt daarom een opzetstuk beschikbaar dat het mogelijk maakt om de Leap Motion op vr-brillen te monteren, zo meldt het bedrijf vrijdag.

In een video laat Leap Motion zien dat handbewegingen kunnen worden gebruikt om virtuele objecten, zoals balletjes, rond te duwen in een virtuele ruimte.

Dragonfly

De ontwikkelaarssoftware van Leap Motion richt zich in een nieuwe modus op het herkennen van handbewegingen uit de positie van het hoofd van de gebruiker.

De Leap Motion Controller wordt normaal gesproken aangesloten op pc's en herkent bewegingen van handen die boven het kastje hangen. Het apparaatje kan ook individuele vingers in detail volgen.

Leap Motion zegt te werken aan een nieuwe sensor met de codenaam 'Dragonfly'. Dit apparaat zal specifiek gericht worden op makers van virtual reality-apparatuur en krijgt een hogere resolutie en een grotere beeldhoek, zodat bewegingen in een groter veld kunnen worden vastgelegd.

Review: Bewegingsbesturing Leap Motion zoekt toepassing

Hands-on: Heftige ervaring met Oculus Rift