Archos komt in september met de goedkoopste Windows Phone tot nu toe. In oktober volgt nog een heel goedkope Windows-tablet.

Dat maakt de fabrikant bekend (pdf). De toestellen worden tijdens technologiebeurs IFA in Berlijn definitief onthuld en zijn de eerste producten van Archos met Windows Phone en Windows 8.

De Archos 40 Cesium is vanaf september in Nederland verkrijgbaar voor 79 euro en draait op Windows Phone 8.1 Het toestel heeft een 4 inch-scherm, draait op een Snapdragon 200-processor van Qualcomm en komt in drie kleuren beschikbaar. Volgens Tweakers.net komt de resolutie uit op 800 x 480 pixels en heeft de telefoon een 8 megapixel-camera.

Archos presenteert daarnaast ook nog de Cesium 80; een tablet met Windows 8.1. Dit apparaat heeft een 8 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels en een quadcore processor van Intel.  De tablet gaat 149 euro kosten en komt in oktober op de markt.

Daarmee zijn de telefoon en tablet de goedkoopste Windows Phone en Windows-tablet die in Nederland beschikbaar zullen zijn.

Android-producten

Tijdens IFA zal Archos ook diverse Android-producten onthullen zoals de Archos 50b Platinum is een smartphone met een 5 inch-scherm, onbekende quadcore processor, een 8 megapixel-camera en 8 GB aan opslagcapaciteit. De prijs bedraagt 129 euro en het toestel draait op Android Kitkat. Een kleinere versie, de 50b Platnium, zal 109 euro gaan kosten. De toestellen komen in september op de markt.

Tot slot volgt in oktober de Archos 101 Oxygen. Deze Android-tablet beschikt over een quadcore ARM Cortex A17-processor, 1,5 GB aan werkgeheugen, 16 GB aan opslagcapaciteit en een full hd-scherm (1920 x 1080 pixels). De tablet zal 199 euro gaan kosten.

Wat is er nieuw in Windows Phone 8.1?

De belangrijkste vernieuwingen in Windows 8.1