Lenovo heeft een rechtszaak rondom twee soorten kapotte Ideapad-ultrabooks geschikt voor 70 miljoen dollar (53 miljoen euro).

De Ideapad U310 en U410 bleken nauwelijks verbinding te kunnen maken met wifi-netwerken, een euvel dat door talloze mensen werd opgemerkt in recensies op sites als Amazon.com.

Volgens gerechtelijke documenten werden ongeveer 83.000 verkochte apparaten getroffen door het probleem, meldt CRN. De rechtszaak liep sinds 2013.

Opvallend genoeg probeerde Lenovo vorig jaar de negatieve recensies in te zetten als verdediging tegen de aanklacht. Dankzij de vele negatieve berichten hadden kopers kunnen weten dat de ultrabooks niet goed werkten en hoefde Lenovo dus niet op te draaien voor de kosten van reparaties, meende het bedrijf. Een rechter zei in juli 2013 al niet mee te gaan in die redering.

Iedereen die in de VS een Ideapad U310 of U410 kocht, kan nu alle gemaakte kosten voor reparatie van het apparaat terugclaimen bij Lenovo. Daarnaast krijgen alle kopers een keuze uit een gratis reparatie, 100 dollar cash of 250 dollar om uit te geven in de webwinkel van Lenovo.