Huawei brengt in september een speciale versie van de Ascend P7 uit met een extra sterk saffierscherm.

Dat laat het bedrijf weten aan Engadget.

Saffier is een sterk materiaal dat extra beschermd is tegen krassen. Het wordt al gebruikt voor sommige cameralenzen, zoals bij de iPhone. Apple gebruikt het materiaal ook voor de thuisknop.

Huawei zal saffier nu dus ook gaan gebruiken voor het scherm van smartphones. De aangepaste Ascend P7, die al beschikbaar is in Nederland met een normaal scherm, komt in zeer beperkte oplage beschikbaar.

In september wordt de eerste lading verwacht en die zal verkocht worden in thuisland China. In november komt een tweede ronde smartphones met saffierscherm beschikbaar.

Apple zal de verwachte iPhone 6 naar verluidt ook uitrusten met een saffierscherm en ook Chinese rivalen van Huawei zoals Xiaomi en Vivo kijken naar saffier.

Digitimes weet op basis van bronnen uit de Taiwanese productieketen te melden dat diverse Aziatische bedrijven saffier in 2015 zullen omarmen. Het zal dan wel gaan om vooral kleine onderdelen zoals de cameralens. Ook voor smartwatches kan een saffierscherm van pas komen om beschadigingen tegen te gaan.

Waarom onze gadgets binnenkort een saffierscherm hebben

Bekijk onze review van de Huawei Ascend P7