De Fire Phone, de eerste smartphone van Amazon, lijkt in de VS geen succes te zijn geworden.

Advertentienetwerk Chitika berekende dat de telefoon in de twintig dagen na zijn verschijning goed was voor minder dan 0,02 procent van de smartphone-activiteit in de VS, zo meldt The Guardian.

Volgens Comscore zijn er ongeveer 175 miljoen smartphones in de VS, wat zou betekenen dat er ruim 26.000 Fire Phones zijn verkocht. 

Zelfs als eigenaren van de Amazon-telefoons minder actief zijn op internet, en daardoor minder vertegenwoordigd worden op het advertentienetwerk, lijkt het onwaarschijnlijk dat de verkopen boven de 35.000 zijn gestegen, zo analiseert de krant.

Ontvangst

Er gingen voor de verschijning van de Fire Phone al lange tijd geruchten over een telefoon van Amazon. Het uiteindelijke model, dat niet buiten de VS wordt verkocht, bevat meerdere camera's aan de voorkant die zorgen voor een soort 3d-interface.

Er zijn in de telefoon ook verschillende Amazon-diensten ingebouwd. Zo kan de camera worden gebruikt om objecten te herkennen, zodat deze makkelijk en snel kunnen worden aangeschaft in de webwinkel van Amazon.

Het toestel werd door Amerikaanse recensenten met weinig enthousiasme ontvangen, mede omdat de specificaties een stuk minder indrukwekkend zijn van high-end telefoons als de Samsung Galaxy S5 of iPhone 5S, terwijl de prijs gelijk is.