Er zijn inmiddels ruim duizend applicaties beschikbaar voor de Gear-smartwatches van Samsung.

Dat laat het Zuid-Koreaanse bedrijf dinsdag weten.

De eerste Gear werd bijna een jaar geleden onthuld en sindsdien hebben ontwikkelaars dus zeker duizend apps voor de smartwatches van Samsung ontwikkeld.

De horloges moeten gekoppeld worden aan een smartphone en de applicaties draaien dan ook op de telefoon.

De eerste Gear werd in september 2013 aangekondigd en de tweede versie volgde in februari 2014 alweer. De horloges draaien op besturingssysteem Tizen dat door Samsung zelf ontwikkeld wordt. Inmiddels is daar nog de Gear Live, met Android Wear als besturingssysteem, bijgekomen. Dit horloge maakt dus geen gebruik van de duizend Tizen-apps.

Naar verwachting komt Samsung in september 2014 met een Gear Solo die over een simkaart beschikt en dus niet afhankelijk is van de verbinding met een smartphone. Dit horloge draait mogelijk weer wel op Tizen. Ook gaan er geruchten over een ronde smartwatch van Samsung, maar het is nog onduidelijk wanneer die uitgebracht zou moeten worden.

De smartwatchmarkt is in 2014 flink gegroeid en steeds meer bedrijven zoals Sony, LG en Motorola brengen slimme horloges uit. Eind dit jaar wordt ook een iWatch van Apple verwacht.

Bekijk onze review van de Gear 2