De Amerikaanse startup Kateeva brengt nog dit jaar een technologie op de markt de productiekosten van flexibele schermen zou moeten halveren. 

Flexibele schermen maken gebruik van organische diodes (beter bekend als oled), die goed beschermd moeten worden tegen met een speciale coating. 

"Slechts een paar zuurstof- of vochtmolectulen kunnen de display al vernielen", aldus displayexpert Greg Raupp van de Arizona State University tegenover de MIT Technology Review. Het beschermen van de display is dus erg belangrijk voor dit soort displays, maar ook zeer duur.

Kateeva heeft een manier ontwikkeld waarmee het die beschermingslaag met een soort inkjetprinter kan worden aangebracht. Daarmee wordt het productieproces aanzienlijk versneld, en de productiekosten gehalveerd. Voor het eind van dit jaar begint het bedrijf met leveren van de productieapparatuur waarmee de techniek kan worden toegepast.

De flexibele schermen van Kateeva zijn overigens nog niet geschikt als aanraakingsgevoelig scherm. Het transparante materiaal dat gebruikt wordt in dat soort schermen is zeer broos en zou dus breken in een buigbaar scherm. Een ander bedrijf, het Finse Canatu, werkt aan een touch-technologie die ook toepasbaar is op buigbare schermen.