Er zijn foto's opgedoken van de virtual reality-bril die Samsung naar verluidt volgende maand onthult.

De foto is in handen van The Verge. Eerdere geruchten meldden al dat Samsung zijn eigen virtual reality bril, die de Gear VR zou heten, tijdens de IFA-beurs begin september aan wil kondigen.

Toen was al een eerste afbeelding te zien, maar dat ging waarschijnlijk nog om een mock-up. De recente foto lijkt het uiteindelijke product te tonen. 

De vr-bril van de Zuid-Koreaanse fabrikant wijkt af van andere brillen omdat het accessoire geen eigen scherm heeft. Er moet een smartphone ingeklikt worden, zoals de aankomende Galaxy Note 4.

Op de nieuwe foto is te zien dat de telefoon aan de voorkant van de bril vastgeklikt of geschoven kan worden, via een micro-usb-aansluiting. Ook wordt een aparte case getoond die op de achterkant van de smartphone geklikt lijkt te moeten worden om het geheel op zijn plek te houden.

Tot slot is de speciale Android-controller van Samsung te zien die het bedrijf eind vorig jaar op de markt bracht.

Hoewel er de laatste maanden steeds vaker geruchten over Samsungs virtual reality-bril naar buiten komen, heeft het bedrijf zelf vooralsnog geen officiële aankondigingen gedaan. Naar verwachting doet het bedrijf zijn vr-bril uit de doeken tijdens de presentatie van de Note 4.

Galaxy Note 4: Dit weten we over de nieuwe Samsung-phablet

7 gekke toepassingen voor virtual reality-bril Oculus Rift