Berichten-app Yo heeft een update voor iOS gekregen en laat gebruikers voortaan links naar elkaar sturen.

Zij hoeven hiervoor enkel iets langer op de naam van de ontvanger te drukken. Daarna wordt de link die in het klembord opgeslagen staat gelijk meegestuurd, samen met de kenmerkende 'Yo'. 

De update voor de iOS-versie van Yo voegt ook de optie toe om een foto en volledige naam aan een gebruikersprofiel toe te voegen.

Verder wordt Yo Index geïntroduceerd, een verzameling van alle websites en diensten die samenwerken met Yo. De app werd bijvoorbeeld onlangs nog ingezet om Israëliers te waarschuwen over luchtaanvallen.

Tot slot kunnen Yo-gebruikers in de nieuwe versie een hashtag Yo'en en bekijken hoeveel andere mensen dit ook gedaan hebben. Het is niet bekend wanneer de Android-versie van Yo deze nieuwe functionaliteiten krijgt.

Yo-kloons

Yo bestaat pas enkele maanden, maar werd in korte tijd zeer populair vanwege zijn simpele opzet. Gebruikers konden in de eerste versie alleen 'Yo' als bericht naar elkaar sturen.

Vanwege de plotselinge populariteit en eenvoudige opzet doken er veel kloons van Yo op in de appwinkels van Google en Apple. Yo-oprichter Or Arbel is hier niet blij mee en is begonnen met het oproepen van ontwikkelaars om de gekloonde apps te verwijderen.