De nonprofit-hackersgroep I am the Cavalry wil de auto-industrie helpen om de veiligheid van autosystemen te verbeteren.

De hackersgroep introduceerde zijn plannen tijdens de bekende hackersconferentie Def Con in Las Vegas, zo meldt Reuters.

I am the Cavalry heeft een open brief naar autofabrikanten gestuurd waarin wordt gevraagd om van standaard beveiligingsmaatregelen gebruik te maken om cyberaanvallen te weren.

"De eens zo verschillende werelden van auto's en cyberbeveiliging komen samen", aldus de brief. "Nu is het tijd voor de auto-industrie en de veiligheid van de consument om jezelf aan te sluiten en samen te werken."

Autosoftware

Auto's maken gebruik van kleine computers die veel functies regelen, zoals de motor en remmen tot de navigatie. Volgens de hackers is het een kwestie van tijd totdat ook deze computers worden gehackt en kwetsbaarheden in de autosoftware worden misbruikt.

I am the Cavalry maakt geen kwetsbaarheden in huidige autosoftware bekend en wil eerst de software verbeteren voordat informatie over potentiële kwetsbaarheden wordt uitgebracht.

Autofabrikant Tesla was ook op Def Con aanwezig om tussen de twintig tot dertig hackers en beveiligingsonderzoekers in te huren, om via hun expertise de veiligheid van zijn autosystemen te verbeteren. 

Zelfrijdende auto's

De beveiliging van autosystemen is door het toenemende gebruik van technologie in auto's steeds belangrijker geworden. Ook door de opkomst van (semi) zelfrijdende auto's is de discussie verder aangewakkerd.

Wat we over zes jaar mogen verwachten van zelfrijdende auto's

Bekijk een video van Googles zelfrijdende auto

De drie dingen die nodig zijn om cybercrime te bestrijden