Samsung is naar verluidt begonnen met een eerste productiefase van een driezijdig scherm voor, waarschijnlijk, de Galaxy Note 4. 

Dat meldt het Koreaanse Zdnet (vertaling) donderdag op basis van ingewijden. 

Volgens dezelfde bronnen kan het scherm echter in slechts beperkte aantallen worden geproduceerd, en is de kans dan ook klein dat het driezijdige scherm op de wereldmarkt zal verschijnen.

Waarschijnlijker is dat een toestel met zo'n scherm in beperkte aantallen op alleen de Koreaanse thuismarkt zal worden uitgebracht, en dat er een 'normale' versie van de Galaxy Note 4 wereldwijd zal worden uitgebracht.

Gebogen scherm

Dat Samsung werkt aan gebogen schermen, waarbij de randen van het scherm om de zijkanten heen zijn gebogen, is geen geheim. Vorig jaar toonde Samsung al een prototype met een dergelijk scherm. Samsung gebruikt de oled-techniek ook al in zijn Gear-smartwaches.

De Galaxy Note 4 wordt naar verluidt tijdens de IFA van 5 tot 10 september in Berlijn aangekondigd. Naast de phbalet zou Samsung tijdens de elektronicabeurs ook een Google Glass-concurrent, ultra-hd-oled-tv's en nieuwe huishoudelijke apparaten introduceren.

Dit weten we al over de Galaxy Note 4