Microsoft heeft zijn Office-apps voor iPad van een update voorzien en staat voortaan het exporteren van bestanden als PDF toe.

De PDF-export geldt zowel voor Word, Excel en Powerpoint. Microsoft voegde nog enkele andere algemene functies toe voor de drie apps, zoals de ondersteuning voor externe toetsenborden en lettertypes die door derde partijen worden aangeboden. 

In Word is het sinds de update ook mogelijk om ingevoegde foto's bij te snijden. Microsoft Powerpoint kreeg de grootste update en biedt gebruikers vanaf heden een aparte presentatormodus om notities te bekijken of alvast een volgende dia te bekijken terwijl op een ander scherm enkel de presentatie is te zien. Ook zijn de mogelijkheden voor het toevoegen van media uitgebreid.

Microsofts Office-apps voor iPad zijn gratis te downloaden, maar slechts een gedeelte van de functionaliteiten is in de gratis versie beschikbaar. Voor alle functies is een betaald Office 365-abonnement nodig. De office-apps zijn inmiddels meer dan 35 miljoen keer gedownload, al is niet bekend hoeveel iPad-gebruikers een subscriptie hebben. 

Wat kun je met Office voor iPad?