De nieuwe versie van virtual reality-bril Oculus Rift blijkt het scherm uit de Samsung Galaxy Note 3 te gebruiken.

Dat ontdekte reparatiesite iFixit, die de nieuwe versie van de bril uit elkaar haalde.

Het was al bekend dat die meest recente Oculus Rift een full hd-scherm zou gebruiken, in tegenstelling tot de eerste versie die een 720p-scherm had. Het full hd-scherm levert per oog een resolutie van 1080 x 960 pixels op.

Sneller beeld

Het scherm in de nieuwe Oculus Rift blijkt regelrecht afkomstig uit de Galaxy Note 3. Dat is de zien aan de afdekplaat met touchscreen, uitsparingen voor camera en homeknop en Samsung-merk dat nog op het scherm aanwezig is.

Volgens iFixit verversen beelden op het scherm zich wel op een hogere snelheid dan dat de Galaxy Note 3 dat doet. Op 75 Hz moeten beelden vloeiender en daardoor natuurgetrouwer ogen.

Samsung en Oculus hebben al langer een strategische samenwerking. Samsung levert schermen voor Oculus Rift, dat bedrijf helpt Samsung op zijn beurt met zijn eigen virtual reality-bril.

Virtual reality van Samsung

Een ontwerp voor die bril van Samsung lekte al uit. Anders dan de Oculus Rift heeft de bril van Samsung geen eigen scherm, gebruikers moeten hun smartphone in de bril schuiven om die te gebruiken.

Volgens geruchten zal Samsung die bril gelijktijdig met de Galaxy Note 4 aankondigen. Die telefoon zou mogelijk een hd-scherm hebben, wat een nog gedetailleerder beeld dan de nieuwste Oculus Rift zou moeten opleveren.

Bekijk de gelekte virtual reality-bril van Samsung

Hands-on: Heftige ervaring met virtual reality-bril Oculus Rift HD