Blackberry neemt het mobiele beveiligingsbedrijf Secusmart over. Het Duitse bedrijf richt zich op het voorkomen van spionage.

De overname is dinsdag bekendgemaakt door Blackberry. Ceo John Chen zegt dat het bedrijf de steeds complexer wordende cyberaanvallen wil blijven bijbenenen.

"De overname van Secusmart onderstreept onze focus op het aanpakken van groeiende beveiligingskosten en -dreigingen variëren van individuele privacy tot nationale veiligheid", aldus Chen.

De overname van Secusmart zorgt onder meer dat Blackberry toegang krijgt tot technieken voor het versleutelen van tekstberichten en telefoongesprekken. Er werden al Blackberry-telefoons met Secusmart-software geleverd aan de Duitse overheid. Ook bondskanselier Angela Merkel gebruikt zo'n toestel.

Het is onduidelijk hoeveel geld Blackberry heeft betaald voor de overname. Het bedrijf benadrukt in zijn aankondiging dat het zich blijft richten op het leveren van beveiligde telefoons aan overheden en bedrijven. 

Hoewel Chen eerder zei dat de consumentenmarkt niet voor goed uit het oog is, richt zijn bedrijf zich daar voorlopig niet op.