Huawei doet het op de smartphonemarkt beter dan verwacht en verscheept meer toestellen dan onder meer LG, Sony en HTC.

Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf beschikbaar heeft gesteld aan Reuters.

In de eerste helft van 2014 werden er ruim 34 miljoen smartphones verscheept, 62 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal ging het bovendien om 21 miljoen toestellen. Daarmee doet Huawei het beter dan veel bekende namen zoals LG, Sony en HTC.

Eind 2013 stelde het Chinese bedrijf zichzelf als doel tachtig miljoen smartphones te verschepen in 2014. Het zit nu dus op ongeveer 43 procent van dat doel. Volgens Huawei ligt het bedrijf op schema. In de tweede helft van het jaar worden doorgaans meer toestellen verkocht.

High-end

Van de 34 miljoen verscheepte smartphones, gingen er 20 miljoen naar de Chinese markt maar de groei komt volgens Huawei juist uit andere markten, vooral in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika groeit het bedrijf hard.

Bovendien stelt Huawei dat het vooral groei zit in het midden- en hogere segment waar het bedrijf voorheen vooral op de low-end markt goede zaken deed. Zo'n 20 procent van de verscheepte telefoons zou middenklasse of hoger zijn, vorig jaar was dat 16 procent.

Huawei wil concurreren met marktleider Samsung en de nummer twee Apple. Van die twee is het Chinese bedrijf echter nog ver verwijderd. Bovendien zal Apple later dit jaar met de iPhone 6 komen waarvan naar verluidt een recordaantal exemplaren zijn besteld.

Ascend P7: Huawei timmert aan de weg