Microsoft heeft onbedoeld bevestigd dat het aanmaken van mappen via het homescreen op Windows Phone 8.1 mogelijk wordt met de eerstvolgende update.

De update lekte uit via een website voor Windows-partners van Microsoft, die kort openbaar bleek. Hierop stond een overzicht van de nieuwe features die met Update 1 voor Windows Phone 8.1 worden toegevoegd. De nieuwe versie verschijnt volgens geruchten in augustus of september. 

Hierin wordt het onder meer mogelijk om mappen aan te maken via het homescreen van Windows Phone-telefoons, een optie die iOS en Android al langer hebben. Verder wordt de maximale schermgrootte opgehoogd naar 7 inch en krijgt Windows Phone met Update 1 ondersteuning voor enkele nieuwe resoluties, zoals 1280 x 800. 

Ook krijgen fabrikanten van Windows Phone-telefoons met de nieuwste versie de mogelijkheid om de instelling 'automatisch zoeken naar updates' te verbergen.

Het is nog niet bekend wanneer Update 1 precies wordt uitgerold, of wanneer de eerste telefoons verschijnen met deze versie erop voorgeïnstalleerd. 

Lumia 930: Niet zo uniek als zijn voorgangers

Hoe presteerden Microsoft en Windows Phone afgelopen kwartaal?