De applicatie die als koppeling optreedt tussen Samsungs smartphones en zijn aankomende virtual reality-bril, is uitgelekt.

De software is in handen van Sammobile, dat eerder deze maand al veel details over Samsungs virtual reality-bril bekendmaakte. De website plaatste enkele screenshots van de app, Gear VR Manager genaamd. De bril zelf heet Gear VR en werkt samen met Samsung-smartphones, die in het accessoire vastgeklikt moeten worden.

De beelden bevestigen vooral eerder vrijgekomen informatie, zoals dat Samsung zich zelf vooral lijkt te concentreren op speciale video-apps voor de bril. Twee hiervan heten VR Panorama en VR Cinema. Verder zijn opties te zien zoals het instellen van een waarschuwing wanneer Gear VR-gebruikers de bril een uur lang op hebben gehad.

Ook wordt duidelijk hoe via de touchpad op de zijkant van de bril gewisseld kan worden tussen virtual reality en de buitenwereld. Door de terugknop lang ingedrukt te houden schakelt het beeld naar de camera van de in de bril geklikte smartphone.  

Samsungs Gear VR-bril wordt naar verwachting tijdens de IFA-beurs begin september onthuld, samen met de Galaxy Note 4. Dit zou een van de telefoons zijn waarmee de Gear VR samen kan werken, omdat hiervoor usb 3.0-ondersteuning nodig is. De Galaxy S5 heeft dit ook.

Galaxy Note 4: Dit weten we over Samsungs nieuwe phablet

Galaxy S5: Samsung laat concurrentie dichterbij komen