De vermeende iWatch van Apple zou in november van dit jaar in productie gaan en krijgt een flexibel amoled-scherm en saffierglas.

Dat zegt analist Ming Chi Kuo van KGI Securities, meldt 9to5Mac. Kuo wist in het verleden al meermaals als eerste accurate informatie over nog niet verschenen Apple-producten te melden.

Eerder dacht Kuo dat de iWatch eind september in productie zou gaan, maar die verwachting is bijgesteld naar midden tot eind november. 

Ook verlaagt Kuo zijn verwachting voor het aantal in 2014 verscheepte iWatches met 40 procent tot 3 miljoen stuks.

Complex

Oorzaak van de vertraging is volgens Kuo een bovengemiddeld complexe hardware en software voor een nieuw type Apple-product. Kuo herhaalt daarbij geruchten die andere bronnen eerder ook al meldden.

Zo zou de smartwatch van Apple een flexibel amoled-scherm krijgen. Dat zou voor het eerst zijn voor Apple, want tot nu toe gebruikt het in zijn iPhones en iPads altijd lcd-schermen. Amoled onderscheidt zich zowel door zijn buigbaarheid als door betere prestaties bij fel licht, en is daarnaast batterijvriendelijker.

Het scherm van de iWatch zou worden afgedekt met kunstmatig saffier. Dat materiaal zou zowel flexibeler als steviger zijn dan het huidige glas dat in veel touchscreen-gadgets wordt gebruikt. Apple zou het saffierglas volgens geruchten ook in de nieuwe iPhones gebruiken, en heeft een fabriek die kunstmatig saffier maakt. Dat saffier wordt momenteel alleen gebruikt als bescherming voor de cameralens en de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S.

Nieuwe sensoren

Kuo voorspelt ook nog dat de iWatch hoge waterdichtheids-standaarden heeft. Daarnaast zou de chip van het horloge nieuwe typen sensors ondersteunen, speciaal voor het bijhouden van verschillende aspecten van de gezondheid van de gebruiker.

De verwachting is ondanks de bijstelling van Kuo nog steeds dat Apple zijn eerste smartwatch in oktober zal aankondigen, voor een verkoopstart in het kerstseizoen. Dat is traditiegetrouw het de meest lucratieve tijd van het jaar voor Apple.

iWatch: Alle geruchten over de vermeende smartwatch van Apple

'Stevig saffierglas iPhone 6 op video te zien'