De Chinese zoekgigant Baidu werkt naar verluidt in het diepste geheim aan een zelfrijdende, onbemande fiets. Een eerste prototype zou voor het eind van dit jaar moeten verschijnen.

Dat meldt het Chinese Techweb (vertaling). Baidu zelf heeft nog niets bevestigd.

Het zelfrijdende rijwiel zou vooral bedoeld zijn om pakketjes rond te brengen, maar het zou ook kunnen fungeren als renmaatje, de kinderen van school kunnen ophalen en helpen bij het vervoeren van blinden.

De autonome fiets zou zijn eigenaar kunnen herkennen en rondrijden met behulp van een elektrische motor. De tweewieler zou zijn omgeving nauwkeurig genoeg kunnen aanvoelen om langs obstakels en moeilijke wegsituaties te navigeren.

Populair

Er wordt momenteel al door veel auto- en techbedrijven gewerkt aan autonome auto's en onbemande vliegtuigen (drones). De eerste zelfrijdende auto's gaan naar verwachting rond 2020 de weg op.

In landen waar de fiets populairder is dan de auto zou een autonome tweewieler mogelijk een betere uitkomst zijn omdat wegen en steden daar beter op zijn ingedeeld.

Fietsen, en ook elektrische fietsen, zijn razend populair in China. Volgens Techweb hebben 551 miljoen Chinezen een fiets, 181 miljoen daarvan rijden op een elektrische fiets.

Bekijk beeld van Googles zelfrijdende auto zonder stuur