De Lomo'Instant Camera haalde in drie dagen vijf maal zijn streefbedrag binnen op crowdfundingsite Kickstarter.

De Lomo'Instant Camera is een polaroidcamera en gebruikt Fujifilm Instax Mini Film om polaroidfoto's te maken.

De camera valt niet alleen op door de vele mogelijke kleurencombinaties en stijlen van de behuizing, maar ook door de verschillende filtermodi en lenzen waar de Lomo'Instant mee overweg kan.

Gebruikers kunnen hun foto's door uiteenlopende lenzen maken, de Lomo'Instant gebruikt een eigen lenssysteem. Ook heeft de camera verschillende belichtingsinstellingen waarmee bijvoorbeeld meerdere keren op één polaroidframe kan worden gefotografeerd, zo leggen de makers in een video uit.

Succesvol

Kleurenfilters zijn mogelijk door bijgeleverde kleurenpasta. Op Kickstarter konden vroege klanten een Lomo'Instant reserveren voor 69 dollar. Die versie is inmiddels uitverkocht, nu kosten vroege versies tussen de 79 en 99 dollar.

De eerste Lomo'Instant Camera's worden in augustus geleverd, in de winkel gaat het toestel tussen de 120 en 150 dollar kosten. De makers wilden met hun Kickstarteractie honderdduizend dollar ophalen. Dat is in drie dagen al opgelopen tot ruim een half miljoen, met nog 26 dagen te gaan. Als het zo doorgaat, zou de Lomo'Instant één van de meest succesvolle Kickstarterprojecten kunnen worden.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets