Acer heeft de eerste wearable, een nieuwe 8 inch-tablet en vier nieuwe smartphones aangekondigd.

Het bedrijf komt in het derde kwartaal met de Liquid Leap, een smartband met een 1 inch-touchscreen. Het armbandje is gemaakt van rubber en de accu zou vijf tot zeven dagen mee gaan, vrij lang voor een wearable.

De Leap onderscheidt zich verder niet echt van de concurrentie. Het kan de stappen van de gebruiker tellen, de verbrande calorieën berekenen en het slaapritme bijhouden. 

Het product komt beschikbaar in moonstone white, mineral black, aquamarine, fragrant pink en vivid orange. De Liquid Leap is bovendien waterdicht tot een diepte van 1 meter voor 30 minuten.

Liquid Jade

Naast de Leap werd ook de Liquid Jade, het nieuwe vlaggenschip in de smartphonelijn van Acer, aangekondigd. De producten kunnen goed samenwerken en de telefoon komt ook in het derde kwartaal uit.

Veel details ontbreken nog. Het is alleen duidelijk dat de Jade een 5 inch-scherm krijg met een hd-resolutie. De telefoon draait op Android 4.4 en krijgt een 13 megapixel-camera met snellere autofocus en een f/1.8 diafragma.

Prijzen van de Leap en Jade zijn niet bekend.

Iconia Tab 8

Vanaf medio juli komt Acer bovendien met een nieuwe tablet. De Iconia Tab 8 draait op Android en moet 199 euro gaan kosten. Het scherm is 8 inch en heeft een full hd-resolutie.

Verder is de tablet uitgerust met een quadcore Intel Atom Z3745-processor, Android 4.4, een micro sd-slot en een accuduur van 7,5 uur. Onder welke omstandigheden is niet bekend.

Smartphones

Daarnaast kondigde Acer nog drie goedkopere smartphones aan. De Liquid E700 is gericht op mensen die een lange accuduur willen hebben. Het toestel heeft een 5 inch hd-scherm, 3500 mAh batterij en is 9,9 millimeter dik. Er zit een quadcore-processor in en 2 GB werkgeheugen.

De Liquid E600 is een 4G-smartphone met eveneens een 5 inch-scherm met een bredere kijkhoek, aldus Acer. De camera beschikt over een 8 megapixel-sensor, led-flitser en hdr. Het diafragma is f/2.0 voor betere prestaties in het donker.

Tot slot kondigde Acer nog de Liquid Z200 aan. Deze smartphone is gericht op mensen die voor het eerst een smartphone gaan kopen of mensen die een tweede telefoon willen. Het toestel komt uit in veel verschillende kleuren.

Het scherm is 4 inch, maar heeft slechts een wvga-resolutie van 800 x 480 pixels. Het toestel draait wel op het nieuwe Android 4.4. De Z200 heeft verschillende modi gericht op bijvoorbeeld jongerenn of ouderen met andere instellingen en sneltoetsen. Verder heeft het toestel slechts een 2 megapixel-camera, 4 GB aan opslacapaciteit, 512 MB aan RAM en een dualcore-processor. De telefoon is 10,3 millimeter dik.

Alle telefoons zijn vanaf augustus verkrijgbaar voor onbekende prijzen.