Microsoft komt nog dit jaar met een eigen smartwatch die ook werkt met iPhones en Android-toestellen.

Dat schrijft Forbes op basis van meerdere anonieme bronnen.

Het slimme horloge van Microsoft zou niet alleen overweg kunnen met Windows Phone-toestellen, maar kan ook worden gekoppeld aan smartphones van de concurrentie. Daardoor zou de afzetmarkt veel groter zijn. 

De smartwatches van Samsung werken tot nu toe alleen met de eigen toestellen. De later dit jaar verwachte iWatch van Apple zou bovendien ook alleen gekoppeld kunnen worden aan een iPhone.

De smartwatch beschikt volgens de bronnen over diverse sensoren waarmee in ieder geval de hartslag kan worden gemeten. Dat gebeurt naar verluidt de hele dag en nacht om de gebruiker meer inzicht te geven in zijn gezondheid. Bij concurrerende smartwatches zoals de Gear Fit moet een hartslagmeting door de gebruiker zelf worden gestart.

Ontwerp

Het ontwerp van Microsoft zou veel weg hebben van dat van de Gear Fit. Het horloge krijgt een groot kleurenscherm alleen in dit geval is het scherm te vinden op de onderkant van de pols van de drager vanwege privacy, aldus de bronnen.

De accu zou zo'n twee dagen moeten mee gaan en hoewel de ingewijden geen specifieke lanceringsdatum noemen, is een introductie in de zomer volgens Forbes al mogelijk.

Er gaan al ruim een jaar geruchten over een smartwatch van Microsoft. Bovendien zijn er al diverse patenten van Nokia opgedoken die wijzen op de ontwikkeling van een horloge. Nokia is sinds kort in handen van Microsoft.

Bekijk afbeeldingen van een Nokia-smartwatch uit een patentaanvraag

Gear Fit: Vernieuwende fitness-smartwatch met waardeloze app