LG komt in 2014 met drie nieuwe oled-tv's en wil in 2015 een oled-tv uitbrengen die gebogen kan worden maar ook in rechte toestand te gebruiken is.

Dat zegt Jin Huh, hoofd van LG's oled-divisie, tegenover de Wall Street Journal.

LG zal in 2014 een 65 en een 77 inch-tv uitbrengen op basis van oled-technologie, beide met de ultra hd-resolutie en een gebogen scherm. Daarnaast zal LG ook nog een goedkopere 55 inch oled-tv uitbrengen, met een full hd-scherm. Of dat scherm gebogen of recht is, maakte LG niet bekend.

In 2015 zal LG een buigbare oled-tv uitbrengen. De Zuid-Koreaanse gigant meldde het bestaan van de tv begin 2014, nadat Samsung een buigbare televisie toonde tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

De komst van drie nieuwe oled-tv's is opvallend, omdat Samsung de oled-productie eerder stopzette, terwijl Sony de ontwikkeling van oled-tv's in zijn geheel staakte. Oled-tv's zijn op dit moment erg duur om te produceren, terwijl veel tv-fabrikanten met name inzetten op de ultra hd-resolutie.

LG investeert bijna 700 miljoen dollar in de productie van oled-tv's en hoopt op die manier een voorsprong op te bouwen ten opzichte van Samsung, de markleider op het gebied van tv's. In 2013 bracht LG al een gebogen oled-tv uit, die op dit moment nog steeds 4999 euro kost. Dat is twee tot drie keer zoveel als een 55 inch ultra hd-tv. 

Review: Gebogen oled-tv LG heeft superieure beeldkwaliteit

Wat is oled en waarom is het een vooruitgang?